Regio - Barbecue jij brandveilig?
De vakantieperiode is bijna begonnen! En als het meezit, hoort daar mooi weer bij. Veel mensen steken dan graag de barbecue aan, in de tuin of bij de tent of caravan. Gelukkig gaat het meestal goed. Maar wat doe je als de brandende barbecue omvalt of iemand vindt dat de barbecue niet snel genoeg brandt en er spiritus bij gooit?
Lees hier tips om veilig te barbecueën.
• Neem de tijd, reken op minstens een half uur. Zodra de kolen gloeien, dus niet meer vlammen, kunnen de spiesjes erop.
• Ga nooit in huis barbecueën. Gloeiend houtskool geeft veel koolmonoxide af. Je loopt dan het gevaar op koolmonoxidevergiftiging!
• Plaats de barbecue op een vlakke ondergrond. Zorg dat de barbecue niet omver kan worden gelopen.
• Scherm de barbecue af met een windscherm of kies een windvrije plaats, en houd rekening met de windrichting (overwaaien van vonken).
• Pas op met licht ontvlambare kleding in de buurt van de barbecue.
• Je kunt niet overal zomaar barbecueën. Houd je aan de plaatselijke regels.